Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KAN BLI KLAR: Kristoffer Bidne kan bli neste mann inn for Åsane. (Foto: Erik Madsen)

Brann - Åsane 0-1

Prøverspilleren kan signeres om Kolskogen blir i Brann

Kristoffer Bidne spilte en god kamp i midtforsvaret da Åsane holdt nullen og slo storebror Brann i Vestlandshallen. Nå kan han bli nestemann inn portene på Myrdal.

Åsanes trener Morten Røssland har mye fint å si om vossing og midtstopper Kristoffer Bidne, som leverte en god kamp mot Brann i Vestlandshallen i formiddag.

– Han gjør en kjempefin figur i dag. Han leverer en jevnt over en bra prestasjon og er også en fin fyr, sier Røssland til ÅT. 

Bidne har spilt alle Åsanes treningskamper i vinter. Den høyreiste stopperen er fornøyd med sin egen innsats.

– Jeg føler jeg har gjort et OK inntrykk. Jeg spiller en tidvis ganske bra kamp i dag og får vist litt hva jeg står for. 

Det er derimot usikkert om klubben velger å tilby forsvareren en kontrakt.

Mye avhenger nemlig av om Kolskogen kommer tilbake til Åsane på lån. Da kan den tidligere Sotra- og Fyllingsdalen-spilleren bli overflødig på Myrdal.

– Vi er en liten klubb med dårlig økonomi. Vi har lovet ham å komme med en avklaring i løpet av en liten uke, forteller Røssland, før han legger til at saken kan påvirkes av andre ting: 

–Det er ikke til å stikke under en stol at det også avhenger av om vi får låne tilbake Ole Martin Kolskogen, innrømmer treneren. 

Kolskogen spilte 90 minutter for Brann mot gamleklubben. 

Fartsfylt 1. omgang

Åsane tok kommandoen fra start, og var nære på å gå opp i ledelsen allerede etter bare fem minutter. Senai Hagos finte seg forbi Branns forsvar og skrudde ballen i krysstangen fra omlag 16 meter. Det skulle bare ta et minutt før driblevingen var på ferde igjen. Hagos fintet seg på nytt gjennom Branns midtbaneledd og sendte tidligere Brann-spiss Håkon Lorentzen alene med Håkon Opdal. Veterankeeperen fikk avverget lysluggens avslutning ut til hjørnespark. 

Ti minutter senere kunne Brann gått i ledelsen. Midtbanegeneral Fredrik Haugen sendte en lang skruball opp til Daouda Bamba, som ikke fikk kontroll på ballen alene med Åsane-keeper Erik Østgaard. 

Lagene knivet om initiativet de første 45, hvilket resulterte i mange små og store sjanser. Etter 26 minutters spill skulle Lorentzen igjen få muligheten for Åsane. Spissmakker Henrik Udahl hoppet over et innlegg fra høyre side, og Lorentzen hadde en alle tiders mulighet fra ti meters hold. Avslutningen gikk like  utenfor mål. 

 

Ble dypere i 2. omgang

Da dommeren blåste i gang kampens andre omgang tok Brann mer og mer over. Åsane, som styrte de fleste kampene de spilte i andre divisjon fjor, fikk seg derfor en ny utfordring. De måtte legge seg dypt og ta kontringene. 

Brann kunne, og burde gått opp i ledelsen i siste halvdel. Først hadde Ruben Kristiansen en god mulighet fra kanten av sekstenmeteren, før Gilbert Koomson bommet på åpent mål etter drøye 77 minutter. Ghaneseren ble servert av innbytter Marcus Mehnert, men avslutningen gikk over. 

Rødtrøyene presset på og hadde flere mulgiheter. Christian Eggen Rismark headet en corner like utenfor mål. før Koomson igjen bommet alene med keeper, 

Det var da kontringsspillet skulle bære frukter for Åsane. På ett av Branns flere trykk rullet de seg presist fra forsvarsleddet og over på Branns banehalvdel. Kontringen endte opp på Joakim Hammerslands høyrekant, og fjorårets toppscorer var sikker som banken alene med Markus Olsen Pettersen. Dermed kan Åsane juble for sin tredje strake seier i sesongoppkjøringen. 

 

 

 

Av

Magnus Fjeldstad

Andre saker