Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TEAM: Daglig leder, Gorm Natlandsmyr og tidligere toppdommeren og Åsane-spiller, Kjetil Sælen (Foto: Åsane Fotball).

Åsane innleder samarbeid med Kirkens Bymisjon

– Det er svært gledelig at Åsane tar dette initiativet, sier tidligere Åsane-spiller, som i dag er næringslivskontakt hos Kirkens Bymisjon.

Kommende sesong vil Åsane sitt A-lag spille med «Vi støtter Kirkens Bymisjon» på draktene.

Klubbene i de to øverste divisjonene i norsk fotball har anledning til å synliggjøre samarbeid med en veldedig organisasjon på draktene sine. For Åsane sin del har valget falt på Kirkens Bymisjon, skriver klubben til ÅT. 

Daglig leder Gorm Natlandsmyr begrunner det slik:

– Kirkens Bymisjon er en veldig åpen og inkluderende organisasjon. Det ønsker vi i Åsane Fotball også å være.

– Så forsøker de å ta vare på mennesker som av ulike grunner har en tøff hverdag, uansett hvem de er, og hvor de bor. Om vi kan bidra til å synliggjøre dette og annet viktig arbeid de driver, så vil det oppleves meningsfullt for Åsane Fotball. Vi ønsker å være mer enn en fotballklubb, fortsetter Natlandsmyr.

Det er den tidligere toppdommeren og Åsane-spilleren, Kjetil Sælen, som har hatt dialog med klubben i forbindelse med samarbeidsavtalen som er inngått. Mannen som i sin tid spilte 44 A-kamper for de oransje, er i dag næringslivskontakt hos Kirkens Bymisjon.

– Gleder seg

Sælen gleder seg over engasjementet til gamleklubben:

– Det er svært gledelig at Åsane tar dette initiativet, og at klubben ønsker å ta rollen som samfunnsaktør på alvor. De gjør en viktig jobb allerede ved å organisere idrett for barn og unge, og gjennom vårt samarbeid utvider de rollen sin ytterligere, sier Sælen.

Etter hvert håper partene å kunne involvere både spillere, medlemmer, publikum, samarbeidspartnere og andre i samarbeidet. Natlandsmyr røper litt av planene:

– Kirkens Bymisjon er oransje, akkurat som Åsane. De er også kjent for sin årlige oransje skjerf-aksjon, der folk strikker skjerf for å illustrere et ønske om et varmere samfunn.

– Drømmen er å se supportere med hjemmestrikkete oransje skjerf på kampene våre for å symbolisere støtte til både Åsane og Kirkens Bymisjon. Dette er på idé-stadiet foreløpig, men det ligger en fin mulighet her, forteller den daglige lederen.

Kjetil Sælen håper han får anledning til å møte både aktive spillere og samarbeidspartnere i Åsane etter hvert, for å fortelle om arbeidet som Kirkens Bymisjon gjør, og forhåpentlig inspirere til en felles innsats for å gjøre samfunnet vårt litt bedre.

– Korona-krisen har gjort hverdagen enda tyngre for mange mennesker. Nå handler det mer enn noen gang om å bry seg, oppfordrer han.

Andre saker