Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GULL: Åsane håndball herrer fikk aldri feiret gullet skikkelig på grunn av pandemien. Her er de i gulldrakter for å vise at de er seriemestere 2020.

Korona stoppet sesongen:

Åsanes gylne generasjon kan være starten på noe stort

– Potensialet er stort, sier trener Cato Verpeide.

For Åsanes håndballherrer hadde en strålende sesong og ledet serien med bedre målforskjell enn Årstad, pluss én kamp mindre spilt, før koronapandemien stoppet sesongen.

– Men det var litt kjedelig å vinne serien på den måten. Vi hadde håpet å avgjøre det på en annen måte, men det er uansett fortjent, og vi føler at det beste laget rykket opp, fortsetter Verpeide.

https://www.aasanetidende.no/nyheter/2020/03/28/sesongen-avsluttes-aasane-blir-seriemestere/

Da ble daværende serieledere Åsane, som var øverst på tabellen hele sesongen, kronet seriemestere og sikret dermed opprykket til 2. divisjon for første gang på flere år.

– Vi hadde i tillegg én kamp til gode. Årstad var neste motstander, og det lå an til en tøff avslutning, men totalt sett var vi det beste laget og jeg tror vi hadde rykket opp uansett.

– Vi hadde en klar målsetting om å rykke opp og det klarte vi. Litt kjedelig at det ikke ble bankett og storstilt feiring, men det viktigste var opprykket, fortsetter han.

Når neste sesong, som går i gang i starten av september, er håndballguttene på plass i Arena Nord som sin nye hjemmebane.

– Stort potensial

Verpeide tror det er viktig for bydelen å også få et herrelag opp i 2. divisjon, og tror potensialet i bydelen er enormt.

– Det er et enormt potensial her i bydelen og Åsane trengte et herrelag i 2. divisjon. Det blir mange rivaloppgjør mot andre bergenslag og fantastisk å komme til ny arena.

– Det har vært litt mangel på rekruttering og utvikling i noen år. Vi har sovet noen år, men nå er det mange gode generasjoner som er på vei opp og fremtiden ser spennende ut. Klubben har tatt noen viktige grep, og vi har fått frem flere unge og gode spillere de siste årene, sier Verpeide.

Kampaktiviteten i håndballsesongen ble avlyst fra 12. mars før håndballforbundet valgte å avslutte sesongen noen uker senere etter runde 15.

Dermed endte Åsane sesongen med imponerende 13 seire, en uavgjort og to tap – og sterke 538-425 i målforskjell.

– Vi hadde et veldig ungt lag, og at vi var så stabile som vi var, er kanskje det mest imponerende. Vi hadde en liten periode hvor vi slet etter ti strake seire i starten, men reiste oss og tok et fortjent opprykk, oppsummerer spillerne Simen Kollvik og Kenneth Berntsen.

 

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker