Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TOPPSCORER: Henrik Udahl jobber trolig hardere enn de fleste for å nå sine mål. (Foto: Nicholas Noreng/Åsane Tidende)

Har scoret ti mål på 13 kamper:

Dette er hemmeligheten bak toppscorerens suksess

– Han er en dedikert og har en ekstrem interesse i den analytiske delen av spillet, sier Åsane-treneren om Henrik Udahls forvandling fra innbytter til toppscorer.

Den tidligere Fana-spissen ble hentet til Åsane før 2019-sesongen. Det var knyttet store forventninger til spissen.

For Udahl hamret inn 27 mål i 3. divisjon for Fana, men den tidligere Vålerenga og Follo-spissen havnet bak både Håkon Lorentzen og Joakim Hammersland i køen under fjorårets opprykkssesong, og avsluttet med kun fire scoringer i 2. divisjon og syv totalt. 

– Det var sikkert mange som avskrev meg. Det har jeg opplevd før, men Åsane ga meg muligheten, og selv om det er tidlig i sesongen, er det selvfølgelig en god følelse å være toppscorer i Obosligaen, sier Udahl til ÅT. 

Han var den første spilleren som forlenget kontrakten med Åsane før returen til Obosligaen, og etter de 13 første matchene, troner mannen fra Eidsvoll alene på toppscorerlisten på landets nest øverste nivå. 

– Nå handler det kun om å fortsette å levere og beholde plassen på laget. Men klart at jeg på sikt har ambisjoner om å spille enda høyere, fortsetter målsniken. 

– Han analyserer seg selv på video 

Åsane-trener Morten Røssland sier dette når han skal kommentere forvandlingen til mannen som startet flere kamper på benken enn på banen i 2. divisjon i fjor. 

– Vi har hatt klokketro på han hele veien, men spesielt Sindre Tjelmeland har jobbet veldig tett med Henrik. De har jobbet sammen med små detaljer og Udahl er en type som er ekstremt opptatt av detaljer, og hvordan bli bedre. Han analyserer seg selv på video etter hver kamp og er vanvittig detaljfokusert. Han jobber knallhardt og er en klassespiss i boksen, sier Røssland. 

– Verdifullt og lærerikt 

Udahl sier at han har lært mye etter overgangen fra Fana i fjor – og trives spesielt godt i selskap med Sindre Tjelmeland i analyserommet rett over tribunen på Myrdal. 

– Det har vært veldig verdifullt for meg å være i Åsane med tanke på det å utvikle spillet mitt. Jeg har fått justert flere av svakhetene mine, samtidig som jeg har jobbet steinhardt på egenhånd med å forbedre styrkene mine foran mål. Jeg har jobbet mye med det taktiske. Det var en litt vanskelig sesong i fjor og tøff konkurranse, men jeg fikk mer tillit på høsten og har alltid hatt tro på at jeg skulle score mye mål for Åsane, sier Udahl. 

Tjelmeland: – Vi har lært av hverandre 

Tjelmeland selv roser goalgetteren for sin vanvittige dedikasjon og strevet etter å alltid bli bedre. 

– Det begynner alltid med spilleren selv. Henrik er ekstremt dedikert. En smart gutt og en tenkende spiller. Han er veldig dedikert og vi har snakket mye sammen om hva han skulle jobbe med spesifikt for å ta det neste steget. Han er veldig klar på hva han vil og det har for meg handlet om å hjelpe han på veien videre, sier Tjelmeland. 

– Veien hans har vært litt lang og kronglete. Men han er en notorisk måljeger. Jeg har også lært mye av han. Han reflekterer over situasjoner i boksen. Vi har snakket om hvorfor noen scorer mye mål og andre ikke og jobbet ut i fra hans styrker og svakheter. 

– Vi har sparret godt og vi har jobbet sammen godt over tid, både etter kamper og treninger. Vi analyserer alle øktene. Udahl er en av de mest ekstreme når det kommer til interesse rundt analyse. 

– Han har lagt ned et godt stykke arbeid og det er godt å se at han har fått belønningen. Han er avhengig av å ha et lag som fungerer rundt seg, fordi han er først og fremst en klinisk avslutter, ikke en type som dribler og hamrer den i krysset fra distanse.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker