Lokalavis for Åsane og omegn!
  • I GANG IGJEN: Savanna Duffy og resten av Åsane fotball damer kan gå i gang igjen med sesongforberdelsene. Sesongen starter allerede 20. mars. (Arkivfoto: Nicholas Noreng)

Barne og toppidretten får trene igjen: – Veldig gode nyheter

– Veldig gode nyheter, sier sportslig leder i Åsane fotball damer, Jostein Nesse, med forbehold om at regjeringen godkjenner lettelsene.

Det blir noen lettelser i dagens restriksjoner fra og med mandag. Idretten får gå i gang igjen, men kun for de under 20 år, i tillegg til toppidretten. Alle lettelsene med forbehold om at regjeringen godkjenner. 

Det betyr at Tertnes håndball, Viking volleyball, Åsane fotball damer og herrer, Norna-Salhus, i tillegg til alle lagene opp til senior får starte treningen igjen som normalt.

Åsane fotball damer skal etter planen starte sesongen allerede 20. mars. Det er kun litt over en måned til, og åpningen kom som bestilt for jentene som begynner å få dårlig tid til seriestarten:

– Det er veldig gode nyheter, men også det vi forventet. Det har vært tungt for spillerne å kun ha tilgang til utendørs egentrening i ti minusgrader, sier Nesse videre.

– Samtidig er det viktig å understreke at disse lettelsene også betyr mye for barne- og ungdomslagene, slik at de kan fortsette å være aktive. sier han. 

– Sesongen er jo like rundt hjørnet, men vi har trent godt og ser frem til å komme i gang igjen.

Alle klubbens treningskaamper ble avlyst i fjor. Det samme kan skje i 2021.

– Vi hadde én treningskamp i fjor. I år har vi allerede hatt fire kamper avlyst, men håper kampen mot Klepp den 6. mars kan spilles. Vi satser også på at vi kan møte Arna-Bjørnar eller Sandviken neste helg, sier Nesse. 

Noen lettelser

Bergen har ennå ikke full oversikt over utbruddet med det sørafrikanske mutantviruset. Derfor vil det fortsatt være strenge tiltak en uke til, men trolig med noen lettelser, skriver Bergen kommune i en pressemelding i dag tidlig. 

Bergen har vi de siste ukene hatt utbrudd både av britisk mutantvirus og sørafrikansk mutantvirus.

– Vi vet, både fra andre land og hos vår nabo i Ulvik, at dersom disse mer aggressive mutantene får spre seg uoppdaget, så risikerer vi å måtte stenge ned samfunnet i lang tid for å få tilbake kontrollen, forklarer byrådsleder Roger Valhammer.

Trenger fortsatt strenge tiltak

Bergen har nå god oversikt over utbruddene knyttet til den britiske mutanten, det vurderes som avgrenset og under kontroll. Over det sørafrikanske utbruddet har Bergen bedre oversikt, men det er fortsatt fare for at utbruddet har spredd seg og kan representere såkalt villsmitte i Bergen, forklarer Valhammer:

– Vi har altså ikke så god kontroll at vi kan slippe helt opp enda. Derfor er anbefalingen fra våre fagfolk at vi fortsatt trenger strenge tiltak i Bergen.

18 nye er smittet i bergen fredag. 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Fakta

Byrådet sin anbefaling til regjeringen er å lette litt på noen tiltak, at Bergen neste uke går til det trappetrinnet som formelt heter 5C i den nasjonal Covid 19-forskriften.

Med forbehold om at regjeringen er enig, blir dette endret:

Bibliotekene kan åpne

Selv om det er skjenkestopp, kan restauranter og serveringssteder åpne igjen.

Noen flere butikker kan åpne

Toppidretten kan trene igjen 

Organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år kan starte igjen

Videregående skoler åpner igjen – på rødt nivå

Skolesvømmingen åpner

Grunnskoler og barnehager kan gå til gult nivå.

Andre saker