Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FINALE: Klokken 15 spilles finalen i Oslo mellom Førde og TIF Viking. Samson Olsen er tilbake i stallen etter den tunge beskjeden sist finale. 

Klar for NM-finalen:

19-åringen ble vraket i forrige finale: – Det var en brutal beskjed

Men i dag er Samson Olsen i kamptroppen før gigantduellen i hovedstaden.

– Vi er veldig giret på å slå Førde. Sist cupfinale gikk de seirende ut, i en finale vi mener glapp for oss. I år stiller vi begge med to unge staller, og begge lagene har vært gjennom et generasjonsskifte, sier Samson Olsen (19).

Han er klar for sin første seniorfinale når TIF Viking skal revansjere det forrige finaletapet mot Førde i Oslo i dag klokken 15.

– Jeg er en del av den yngre gjengen i vårt lag som har spilt mot Førde sine juniorer gjennom hele oppveksten, og vi vil vise at «juniorene» våre er de beste og at vi har best rekruttering.

Olsen er også ekstra motivert foran årets finale etter at han ble vraket til troppen sist:

– Personlig ble jeg vraket fra finalen i 2020, og måtte se finalen fra tribunen. Det var en brutal beskjed å få, og jeg har trent beinhardt siden den dagen. Nå er jeg med i stallen og motivasjonen kunne ikke vært større, både for min del og hele laget. 

NM-finalen er den gjeveste kampen i norsk volleyball, og kampen og det var lenge et reelt håp om at Viking fikk spille cupfinalen hjemme i Åsane Arena. 

Det ble til slutt besluttet av forbundet at finalen skulle spilles i Oslo. 

Stjernen er med

Kristian Morken Bjelland er en av bærebjelkene i dagens Viking-lag. Han har flere finaler og triumfer bak seg, og sier dette til ÅT noen timer før det braker løs:

– Laget ser bra ut og vi er klare for å spille kamp igjen foran tilskuere. Synd kampen ikke går i Åsane. Men vi må serve godt, og blokke bra for å vinne i dag, sier han. 

FEIRET FINALE: TIF Viking vant semifinalen og spiller finale i dag.
FEIRET FINALE: TIF Viking vant semifinalen og spiller finale i dag.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker