Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Tertnes kjempet mot et av verdens beste lag og var på et tidspunkt foran med fire mål mot Vipers, men i sluttspurten måtte blåtrøyene dessverre gi tapt. (Arkivfoto: Thomas Gangstøe)

Sjokkerte Vipers - men det holdt ikke inn

Tertnes ledet med fire mål og hadde Nora Mørk og Vipers i knestående. Men i andre omgang snudde det.

– Meget bra kamp selv om vi taper. Vi fulgte kampplanen, var tålmodige i angrep og disiplinerte i forsvar, men gikk dessverre tom på slutten. Litt for mange skader gjorde at vi ikke kunne stille helt det laget vi ønsket. Dessuten ble det litt mange utvisninger i andre omgang. Flere av utvisningene mente vi var helt feil. Men totalt sett er Vipers sterkest, sier trener Tore Johannesen.

– Hva tar dere med dere videre til neste kamp mot Ravens?

– Selvtillit. Og trygghet om at vi har forandret spillet vårt til noe bedre etter spillepausen i vinter. Det viste vi i dag, sier en fornøyd Johannesen.

– Holder høyere nivå

Madeleine Hilby hadde tre straffemål og to spillemål. Hun var slettes ikke slagen etter kampen.

– Vi er disiplinerte og flink til å dra ned tempoet. Når vi gjennomfører en kamp slik vi hadde planlagt på forhånd, er vi fornøyd. Vi viser jo at vi kan mot Norges beste lag, og vi viser med denne og den forrige kampen at vi holder et høyere nivå nå enn det vi gjorde i høst. Det betryggende, sier hun.

– Er det lov å være skuffet at dere ikke tar med dere poeng etter en slik kamp?

– Vipers et tøft lag å spille mot. De har enormt gode spillere, men det hadde jo vært gøy å tatt med oss poeng hjem fra Kristiansand, sier Hilby.

Det er det nemlig ikke mange lag som gjør.

Økte ledelsen

Første omgangen i Kristiansand, er noe av de råeste Tertnes har levert på lenge. Mot et av verdens beste klubblag, spilte blåtrøyene jevnt helt til 14 minutter. Men i stedet for å bli hektet av, var det Rikke Øyerhamn fra Flaktveit som sendte Tertnes foran med 8-6 etter to kjappe scoringer.

Og laget med 30 år sammenhengende i toppen av norsk håndball bare fortsatte. Avril Frei fra Vikaleitet satte inn 15-12, en av hennes fire scoringer i omgangen. Og da 188 centimeter høye Eva Erdal Moen sendte bortelaget foran med 16-12, var Vipers for første gang på utallige sesonger i knestående mot Tore Johannesens lag.

Tertnes kunne økt til fem måls ledelse minuttet før pause, men en tekniske feil gjorde at det i stedet var Vipers som kunne fastsette pauseresultatet til 16-13. Uansett en utrolig omgang av David mot Goliat og titalls millioner i forskjell mellom Sør og Vest

Mesterne snudde

Tertnes fortsatte der de slapp i andre omgang, i hvert fall i noen minutter. Madeleine Hilby økte til 17-13 for bortelaget. Syv minutter inn i omgangen var blåtrøyene fortsatt tre mål foran Vipers på 20-17. Så startet opphentingen. Hjemmelaget scoret tre på rappen og utliknet til 20-20. Kvarteret før full tid stod det 21-21. Da takket mesterne for følget, og gikk opp til 25-21. Marthe Walde reduserte til 25-22 ti minutter før full tid. Men bergenslaget klarte aldri å slå tilbake igjen. Vipers ble til slutt for sterke og vant med 30-24.

Tertnes ligger på niende plass med ti poeng etter 13 kamper. Til helgen møter de Romerike Ravens borte.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Fakta

Vipers Kristiansand – Tertnes håndball elite 30-24 (13-16)

Rema 1000-ligaen kvinner

Aquarama

Tertnes: Eva Erdal Moen (6), Avril Mikkelsen Frei (5), Madeleine Hilby (5), Rikke Larsen Øyerhamn (3), 

Emma Holtet (2), Marthe Hatløy Walde (1), Maria Bergslien Gald (1), Frida Aasekjær Wilkensen (1), Josefine Gundersen Lien, Karoline Fantoft, Eli Smørgrav Skogstrand, Emilie Fauske Helland.

Relaterte saker