Lokalavis for Åsane og omegn!
  • PRESSET: Kampen mellom Tertnes og Storhamar i Åsane Arena onsdag kveld, er avlyst. Nå frykter Tertnes at et tett kampprogram skal bli enda mer presset i kampen om viktig poeng. 

To kamper utsatt for Tertnes:

Frykter tett kampprogram i serieinnspurten

Kampen mellom Tertnes og Storhamar som skulle vært spilt i Åsane Arena i morgen, er utsatt. Grunnen er sykdom hos Storhamar. Nå er også kampen mot Sola på søndag utsatt.

Dette er tredje kampen Storhamar får utsatt. Sist uke ble Hamar-lagets kamp mot Larvik utsatt på ubestemt tid fordi seks spillere testet positivt på covid, mens man ventet på testsvar fra flere spillere. Regelverket i norsk håndball sier at kamper kan utsettes dersom et lag har åtte eller flere spillere ute på grunn av sykdom.

– Vi har fått oppgitt at sykdom hos Storhamar er grunnen til utsettelsen, sier daglig leder i Tertnes håndball elite, Marit Brox. 

Ikke overrasket

Det kommer ikke som noen stor overraskelse på Tertnes-lederen.

– Ettersom dette er den tredje kampen som utsettes for Storhamar, så var det ikke veldig overraskende, nei. 

Tertnes fikk beskjeden klokken 17 tirsdag ettermiddag.

– Vi har hatt en dialog med Norges Håndballforbund, og visste at dette kunne skje, sier Brox.

Nå er hun spent på når den utsatte kampen settes opp.

Presset situasjon

– Det er få datoer å ta av. Nå har vi spilt søndag, onsdag, søndag, og vi vil nødig at Storhamar-kampen dyttes inn i en slik uke. Vi skulle spilt mot Sola førstkommende søndag, men de må spille en Europacup-kamp som er blitt flyttet tidligere på grunn av covid.   

– Vi er i en presset situasjon på tabellen og det er utfordrende nok som det er nå, om ikke et fryktelig tett kampprogram skal spille en avgjørende rolle, sier Brox.  

Nå håper hun forbundet vil se på mulighetene for å forskyve sesongavslutningen. Det er flere enn Tertnes som er i en lignende situasjon, påpeker Tertnes-lederen.

– Hvert poeng teller fremover inntil til dette til slutt skal gjøres opp, og vi håper ikke vi får et tettere kampprogram enn vi allerede har, sier Marit Brox. 

Tertnes ligger på 10. plass på tabellen, som gir kvalikplass, og  det er to poeng ned til Larvik på direkte nedrykk. 

 

Av

Ove Landro

ove.landro@aasanetidende.no

Andre saker