Lokalavis for Åsane og omegn!
  • ÅRETS LAG: Jan Olav Jørgensen i Tertnes Holding gir 50.000 kroner til vinnerne av årets lag i åsane, som kåres i høst. 

Skal kåre årets lag i Åsane de neste fire årene

Alle de lokale fotballklubbene kan delta. I høst kåres to vinnere: – Dette er en vin-vinn-situasjonen for hele Åsane-fotballen.

Sammen med Tertnes Holding skal Åsane fotball hvert år frem til 2026 hedre to lokale lag i bydelen.

Ett guttelag og ett jentelag innen aldersgruppen 6-19 år kan kjempe om tittelen «Årets lag i Åsane bydel» og vinner samtidig en pengepremie på 25.000 kroner hver.

– Åsane spurte om vi ønsket å bidra med å skape en arena hvor hele fotballen i bydelen blir inkludert. Det sa vi selvfølgelig ja til. Dette er en vinn-vinn-situasjon og vi håper det kan bidra til at lokalfotballen i bydelen blir mer kjent for hverandre, sier Jan Olav Jørgensen, daglig leder i Tertnes Holding.

Formålet med kåringen er å stimulere til verdibasert arbeid i de ulike klubbene i Åsane og synliggjøre fotballens betydning ut over det å vinne fotballkamper.

Kandidater til tittelen har hatt tydelig fokus på kameratskap, inkludering, treningsiver og fair play.

– Skal være lokomotivet

– Vi er jo klare på at Åsane skal være lokomotivet i bydelen. Men vi er ikke bare opptatt av at det går bra med Åsane. Vi er opptatt av fotballen i hele bydelen, og når en seksåring begynner å spille fotball, er det ikke viktig om han eller hun spiller i Åsane eller Flaktveit. det viktigste er at de begynner å spille fotball, supplerer daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr.

Vinnerlagene får et trofé i tillegg til pengepremien på 25.000 kroner hver og oppfordres til å bruke dette til tiltak som er i tråd med kåringens formål.

Åsane vil kontakte klubbene, som vil bli oppfordret til å nominere ett guttelag og ett jentelag fra sin klubb med begrunnelse.

Det er hele klubben som nomineres, selv om det skal nomineres ett guttelag og ett jentelag.

 

ALLE: Alle fotballagene i bydelen kan nominere to lag – ett jente og ett guttelag. Dette bildet er tatt av Eidsvåg jenter under Knøtteturneringen i 2017.
ALLE: Alle fotballagene i bydelen kan nominere to lag – ett jente og ett guttelag. Dette bildet er tatt av Eidsvåg jenter under Knøtteturneringen i 2017.

En jury avgjør

Det er en jury bestemt av klubben som skal vurdere kandidatene, før vinnerne presenteres med pris på en A-kamp med Åsane fotball på Åsane Arena på slutten av sesongen.

Tertnes Holding betaler pengepremie, 25.000 kroner til hvert av lagene som vinner. Årets lag skal kåres i perioden 2022 – 2026.

Alle fotballklubber for både gutter og jenter kan være med. Tertnes, Eidsvåg, Åsane, Flaktveit, Hovding, Marikollen og Bergen Nord.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Andre saker