Lokalavis for Åsane og omegn!
  • Keeperen i Bergen Nord må se seks baller gå forbi og inn i nettet mot Øystese fredag kveld. Her er 1-0 målet av Øysteses Baste Bognøy Jonassen. (Foto: Bjørnar Morønning)

Fotball 4. divisjon:

Øystese med maktdemonstrasjon over Bergen Nord

En mørk og regnfylt kveld på Salhus blir enda mer dyster da Øystese kommer på besøk. Med seks baklengsmål befester Bergen Nord sin posisjon nest nederst i 4. divisjon.

Før kampen ligger har Bergen Nord et mål mer i minus enn gjestene fra Hardanger. Øystese tok vare på muligheten til å øke avstanden fra nedrykkssonen med en seier på Salhus kunstgress. Den muligheten grep de med begge hender.

Kampen starter med et godt organisert Øystese, som har god kontroll både foran og bak. Mens Bergen Nord sliter med å komme til sjanser, setter Baste Bognøy Jonassen første mål for hardangerlaget etter 15 minutter på et hjørnespark. Før pausen rekker både Anders Botnen og Viljar Byrkjeland å sette hvert sitt mål i det 36. og 39. spilleminutt. Lagene går til pause og bergenserne blir nødt til å mobilisere, dersom de skal få poeng etter å ligge under 3-0 til pause.

I andre omgang starter det lovende da Øysteses Denis Ljubovic pådrar seg et gult kort i det 60. minuttet og Steffen Egesund setter Bergen Nords første mål i kampen i det 61. minuttet. 3-1-stillingen holder til det 76. spilleminuttet, da Øysteses Viljar Byrkjeland setter sitt andre for kvelden, etterfulgt av Truls Joensen i det 85. og Sigurd Stevnebø Kaale fullfører 6-1-ydmykelsen i aller siste spilleminutt.

Nest nederst i 4. divisjon ligger Bergen Nord fremdeles med kun to poeng på ti kamper med 42 mål i mot etter kveldens kamp. Øystese, som ligger på plassen over Bergen Nord, øker avstanden til 9 poeng sammen med Fana 2. Neste kamp for Salhus-laget blir borte mot serietreer Arna-Bjørnar 25. juni, før et etterlengtet to-måneders serieavbrekk.

Det går i motbakke for Salhus-laget om dagen som ikke helt får angripet til å sitte. Martin Sulen i hvit gikk målløs av banen. (Foto: Bjørnar Morønning)
Det går i motbakke for Salhus-laget om dagen som ikke helt får angripet til å sitte. Martin Sulen i hvit gikk målløs av banen. (Foto: Bjørnar Morønning)

Av

Bjørnar Morønning

bjørnar@aasanetidende.no

Relaterte saker